forex trading logo

Aktuális rendezvényeink

No events

Hírlevél

Magyar Termékek Vására


HTML formátum?

Magunkról
PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Moldován István   
2010. június 15. kedd, 16:09

 

A Huninfest Kft. egyik fő tevékenységi köre a rendezvényszervezés. A rendezvényszervezésen belül cégünknek van egy kiemelkedő rendezvénysorozata melynek neve „Magyar Termékek Vására”.

A „Magyar Termékek Vására” rendezvénysorozat célja, hogy az életünk hétköznapjaiba visszacsempésszen egy olyan kihaló félben lévő kultúrát, a klasszikus magyar vásári forgatagot, mely értékrend alapú, ugyanakkor a 21. századnak megfelelően modern és rohanó világunkban igazi kulturális színfolt.

 

Értékrend

A „Magyar Termékek Vására” kizárólag olyan kiállítókat hív meg, akik a népművészet mesterei, vagy adott esetben ezen mesterek termékeit forgalmazzák. A termékek kézzel készülnek és igazi  kulturális kincset jelentenek melyet úgy érezzük, hogy kötelesek vagyunk megőrizni. Manapság a kiskereskedelmi forgalom döntő többsége nagy hiper és szupermarketekben folyik, ahol az igényes vásárló nem juthat hozzá efféle termékekhez csak többnyire a futószalagon készült silány másolatot viheti haza „akciós” áron egyrészt, másrészt pedig a vásárok, piacok kínálata is elsílányúlt és zömében a Józsefvárosi piac „tömegkacatját” kínálja, ráadásul a legtöbb piacon, vásáron hiányzik a kulturális program maga, ami a II. világháborúig elengedhetetlen része volt a nagyobb vásári forgatagoknak.

Szeretnénk teret biztosítani azoknak a népi mestereknek akik tehetségesek, szépet alkotnak de többnyire nem foglakoznak a keresekedelemmel vagy nem értenek hozzá, hiszen ahhoz, hogy tudjanak alkotni piacra, bevételre van szükségük és ez a záloga annak is, hogy az új generációnak minél többet át tudjanak adni tudásukból, hogy a méltán híres fafaragás, csontfaragás, népi ékszerkészítés, hangszerkészítés, batikolás, nemezelés, szövés, fonás, hímzés, varrás, bőrmívesség, agyagozás, festés, fazekasság, kovácsolás, népdal, népmese, népzene, népi játék stb. fennmaradhasson, mint a kultúránk értékes része, színfoltja. Olyan vásári forgatagot szeretnénk ahol a színvonalas kipakolás mellett, kulturális programokkal szórakoztatjuk a látogatókat, mely programok a kiállítók mellett igazi vonzerőt jelentenek és biztosítják a vidám hangulatot. Ilyenek a néptánc és népzenei együttesek, mesemondók, bábszínházak, gyerekfoglalkoztatók, mesejátékok, népi mutatványosok, szabadtéri színház, koncertek és természetesen a „Kisbíró” aki nélkülözhetetlen kelléke egy igazi vásárnak. A Kisbíró személye Usztics Mátyás színművész, a Nemzeti Kamara Színház igazgatója.

 

Tisztelettel:
Moldován István
Turul-Gastro Bt.
Huninfest Kft. ügyvezető

 
© 2010 Huninfest Kft. | Webmester: Mentor Artis Kft. | Valid: XHTML and CSS.